Draga

Zovem se Draginja Pantelić iz Novog Sada, imam 36god. i veći deo svog života sam provela verujući u laži da efekat droge i alkohola donosi zadovoljstvo i mir. Bila sam 10g zavisnik od heroina i 1g od alkohola.
Odrasla sam sa mamom u bratom jer su se moji roditelji razveli kada sam  imala 5g. Otac mi je bio alkoholičar i nasilan prema našoj mami.
Majka se trudila da mene i brata dobro vaspita, bila sam odličan đak ali uprkos tome zbog disfunkcionalne porodice u tinejdžerskim godinama sam postala dosta nesigurna, nesrećna i buntovna osoba.
U srednjoj školi sam počela da eksperimentišem i tražim razne supstance ( speed,exstazi, trava)
kako bih se isključila iz realnosti i potisnula emocije koje su me bolele.
Tako da je na kraju heroin postao moja glavna meta.
U momentu kad bih ga uzela moj bol, sramota i loša slika o meni bi nestala i počela sam da radim razne stvari kako bih došla do droge.
Počela sam da gubim dete, zdravlje,porodicu, imovinu, išla sam kroz život bez cilja, bez nade za bolju budućnost, očajna i obeshrabrena.
Ali želim da kažem da ima nade i izlaza…
U junu 2018 Boris Štrbac (dir. Restart udruženja) i njegov tim (Kristina Kostić i Tijana Railić) su mi maksimalno pomogli.
Pronašli su mi lepo i sigurno mesto-hrišćanski rehabilitacioni centar Teen Challenge Rumunija i tamo su me velikodušno primili i pomogli.
Svedočili su mi da jedino Božija ljubav i prihvatanje Njegovog oprostenja ima silu da me oslobodi od ropstva zavisnosti i ja danas verujem u tu istinu. Bog mi je vratio nadu za život, radost i osmeh!
Završila sam T.C. program u maju 2019. i trenutno sam u programu resocijalizacije.
Zaposlena sam, obnavljam odnos sa svojim sinom (Dušan 11g.), imam nov život, nove prijatelje, nove zdrave snove i ciljeve, oporavila sam se zdravstveno i srećna sam osoba.
„Jer je Bog toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da ko kod u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život!“
Jovan 3:16